Un cetățean a uitat nesupravegheat aragazul, generând o explozie urmată de incendiu

Marți, 13 Aprilie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Un cetatean a uitat nesupravegheat aragazul  generand o explozie urmata de incendiu | imaginea 1 Exercițiu privind verificarea planului de urgenţă externă a SC Dafcochim SRL. Joi, 08 aprilie a.c., ISU Mureș a organizat și desfășurat un exercițiu care a cuprins două situații tactice, una în teren și una în sistem virtual.

Situația tactică nr. 1 - în cazul unei scurgeri accidentale de hidrat de hidrazină (aceasta s-a desfășurat în teren cu forțe și mijloace pe platforma operatorului economic Dafcochim).

Situația tactică nr. 2 - după recepționarea mesajului RO-ALERT, câțiva cetățeni intră în panică și părăsesc în grabă locuințele, iar un cetățean a uitat nesupravegheat aragazul, producându-se o acumulare de gaze generând o explozie urmată de incendiu (acesta s-a desfășurat simulat în sistem virtual).

Obiectivele principale ale exercițiului au fost:

  • antrenarea personalului de conducere în organizarea, pregătirea, coordonarea și desfășurarea exercițiului;
  • antrenarea cadrelor cu funcții de conducere și a celor care încadrează grupa operativă;
  • antrenarea personalului de serviciu din cadrul dispeceratului;
  • perfecționarea deprinderilor personalului pentru executarea operațiunilor de intervenție în situații de urgență;
  • organizarea, desfășurarea și coordonarea acțiunilor de stingere a incendiilor, salvare/evacuare, decontaminare și acordarea primului ajutor medical de urgență.

Reprezentanţii ISU Mureş mulțumesc operatorului economic pentru colaborare și tuturor forțelor care au venit în sprijin pentru executarea exercițiului!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.