Incendiu la magazia de substanțe inflamabile a unui operator economic

Luni, 17 Mai 2021Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Incendiu la magazia de substante inflamabile a unui operator economic | imaginea 1 Joi, 13 mai a.c., a fost testat, pentru cazul producerii unui accident major, Planul de urgență externă al unui operator economic din Doicești, încadrat la risc major (SEVESO).

În cadrul exercițiului au fost testate două scenarii. Prima situație a fost cea în care s-a produs o deversare de apă amoniacală și dispersie de vapori de amoniac, iar a doua situație a fost cea a unui incendiu la magazia de substanțe inflamabile.

Exercițiul a urmărit viabilitatea Planului de urgență externă, antrenamentul forțelor de intervenție din obiectiv pentru realizarea unei reacții optime, respectiv înștiințarea, avertizarea, alarmarea și informarea forțelor de intervenție, a autorităților publice cu atribuții în domeniu și a populației.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.