Incendiu la fondul forestier și misiune de căutare-salvare a unor persoane rătăcite în pădure

Marți, 22 Iunie 2021Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Incendiu la fondul forestier si misiune de cautare salvare a unor persoane ratacite in padure | imaginea 1 Joi, 17 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Mihai Viteazul,, al județului Covasna a desfășurat în zona localității Comandău un exercițiu de tip EXCOM, de cooperare și conducere, cu forțe și mijloace în teren, privind managementul unitar a unor situații de urgență generate de producerea unui incendiu la fondul forestier și a unei misiuni de căutare-salvare a unor persoane rătăcite în zona împădurită.

Pentru gestionarea evenimentului au intervenit pompierii militari covăsneni din cadrul tuturor subunităților, personal al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna, Serviciul Județean de Ambulanță Covasna, Serviciul Salvamont Covasna, S.V.S.U. Comandău, reprezentanţi ai Ocolului Silvic și Voluntari din cadrul programului “Salvatori din Pasiune”.

Situațiile în care au fost puși salvatorii și autoritățile au fost dintre cele mai complexe, fiind necesară intervenția integrată pentru organizarea acțiunilor de căutare-salvare şi pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat în cazul a trei persoane rătăcire, precum și pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de pădure ce s-a manifestat pe o suprafață de circa 3 ha. Reprezentanţii ISU Covasna adresează mulțumiri tuturor structurilor implicate în gestionarea acestui exerciţiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.