Incendiu, urmat de o explozie, în urma cărora au rezultat mai multe victime
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman
Pregătirea continuă rămâne o activitate a forțelor de intervenție profesioniste.
Producerea unui incendiu care poate genera victime multiple impune serviciilor de pompieri profesioniste și echipajelor medicale principii de intervenție care diferă în mod vizibil de metodele de salvare și ajutor medical utilizate în cazul evenimentelor individuale, izolate. Patologia diversă prezentă (arși, intoxicați, răniți, contaminați, etc.), numărul lor mare, pericolul care persistă, necesitatea ridicării victimelor impun tehnici și materiale specifice, dar mai ales organizarea salvării și ajutorului medical adecvat.
Și, pentru ca misiunile reale să poată fi abordate întotdeauna în mod profesionist, structurile responsabile de gestionarea unor astfel de situații de urgență au obligația de a se pregăti continuu, astfel încât procedurile de intervenție comune să fie cunoscute și aplicate de toate echipajele în mod unitar, iar eficiența să fie la nivel maxim în acțiunile de salvare a vieții și a bunurilor materiale ale cetățenilor.
Miercuri, 30 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman a organizat în cadrul Spitalului Orășenesc Videle un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea unei situații de urgență generate de izbucnirea unui incendiu, urmat de o explozie, în urma cărora au rezultat mai multe victime, printre care și persoane contaminate cu diferite substanțe folosite în cadrul unității medicale, iar la etajele superioare au rămas blocați zeci de pacienți aflați în pericol de intoxicare cu fum, fiind nevoie de intervenția rapidă a forțelor angrenate pentru salvarea acestora.
Forțele implicate, reprezentate de personalul medical și auxiliar al spitalului, membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Videle, precum și personalul de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, Serviciului de Ambulanță, Filialei de Cruce Roșie Teleorman, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului de Poliție Județean, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului de Stat în Construcții, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Naționale de Mediu, Oficiului Județean de Transmisiuni Speciale și reprezentanții societăților de furnizare a utilităților publice (apă, gaze, energie electrică, canalizare) au abordat cu seriozitate și profesionalism situațiile tactice create, fapt ce a condus la îndeplinirea în cel mai scurt timp posibil a obiectivelor propuse.
Reprezentanţii ISU Teleorman le mulțumesc tuturor participanților din cadrul instituțiilor implicate și sunt convinși că în cazul unor evenimente reale vor depune aceleași eforturi pentru salvarea vieții și a bunurilor materiale ale cetățenilor!
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.