Antrenament unic în România realizat de pompierii alpinişti din cadrul ISU Hunedoara

Vineri, 20 August 2021Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Antrenament unic in Romania realizat de pompierii alpinisti din cadrul ISU Hunedoara | imaginea 1 Un antrenament unic în România a fost realizat de pompierii alpinişti din cadrul I.S.U. Hunedoara, în zona Castelului Huniazilor.

Salvarea victimei unui accident rutier în condițiile în care autoturismul se afla pe o pantă cu înclinație foarte mare și conform scenariului, fără posibilitatea ca salvatorii să se apropie de vehicul pe un alt plan decât cel superior.

Este pentru prima dată când pompierii alpiniști s-au antrenat pentru salvarea unei victime concomitent cu operațiuni de descarcerare, toate manevrele fiind executate cu salvatorii asigurați cu corzi. În cadrul acestui antrenament au fost parcurse trei scenarii:

  1. Posibilitate de explozie a autoturismului, în acest caz recurgându-se la extragerea de urgență a victimei și transportul acesteia în zona de siguranță și apoi la ambulanță;
  2. Victima conștientă blocată în interior, extragerea acesteia realizându-se prin spatele autoturismului;
  3. Victima blocată în interior fără posibilitatea deschiderii normale a ușilor, în acest caz s-a procedat la tăierea părții superioare a autovehiculului, cu sculele de descarcerare grea (30 kg greutate), alimentate de un generator.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.