Echipaţi pe o temperatură mare și cu responsabilitatea de a salva vieți

Miercuri, 04 August 2021Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Echipati pe o temperatura mare si cu responsabilitatea de a salva vieti | imaginea 1 Să ne imaginăm cum este să stai echipat, cu ținuta și mijloacele tehnice care îți asigură protecția, pe o temperatură foarte mare și cu responsabilitatea de a salva vieți ori bunuri. Totuși, a fost doar un exercițiu, dar important pentru pregătirea militarilor.

Miercuri, 28 iulie a.c., au fost create situații tactice pentru salvarea-evacuarea persoanelor, stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor medical.

Cu toate că scenariul exercițiului era cunoscut de către toți participanții, pentru verificarea capacității de reacție a personalului, au fost introduse, pe loc, situații suplimentare prin care au existat persoane rănite chiar din rândul salvatorilor. Pregătirea permanentă a forțelor de intervenție a făcut ca orice obstacol apărut să poată fi trecut cu succes.

Reprezentanţii ISU Dâmboviţa mulţumesc tuturor forțelor participante în teren la exercițiu, pompieri, polițiști, jandarmi și voluntari, care au arătat că știu cum să acționeze în situații critice, și sunt convinși că în situații reale vor acționa la fel de bine.

De asemenea, se adresează mulţumiri și tuturor celor implicați din cadrul structurilor cu responsabilități în gestionarea unei astfel de situații de la nivel județean, care au răspuns cu promptitudine evenimentelor tactice transmise pe fluxul informațional-decizional.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.