Accident aviatic în pădurea de pe raza localității Blejești

Luni, 06 Septembrie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Accident aviatic in padurea de pe raza localitatii Blejesti | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman a organizat și desfăşurat marţi, 31 august a.c., un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de un accident aviatic, în pădurea de pe raza localității Blejești.

Situația tactică generală a presupus prăbușirea unui avion de mici dimensiuni care avea la bord un număr 10 pasageri, accidentul fiind anunțat de către unul dintre supraviețuitori prin apelarea numărului unic pentru situații de urgență 112, acesta precizând că mai multe persoane sunt încarcerate, cu răni grave, iar la nivelul motoarelor se manifestă un incendiu, cu pericol de explozie.

În cadrul acestui exercițiu s-au urmărit verificarea capacității de reacție a componentelor subsistemului local și județean de management al situațiilor de urgență pentru conducerea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui accident aviatic, verificarea modului de punere în aplicare a Planului operațional de intervenție în caz de accident de aviație civilă, a Planului Roșu, a Procedurii privind managementul informațiilor și coordonarea resurselor în cazul intervențiilor în caz de accident de aviație civilă şi a Planului Alb la Spitalul Județean din Alexandria şi la Spitalul Orășenesc Videle.

Reprezentanţii ISU Teleorman le mulțumesc tuturor participanților din cadrul instituțiilor implicate și sunt convinși că, în cazul unor evenimente reale, vor depune aceleași eforturi pentru salvarea vieții și a bunurilor materiale ale cetățenilor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.