Accident aviatic cu multiple victime - gestionarea unei situaţii de urgenţă

Miercuri, 06 Octombrie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Accident aviatic cu multiple victime   gestionarea unei situatii de urgenta | imaginea 1 Joi, 30 septembrie a.c., începând cu ora 14:10, a avut loc un exercițiu comun cu tema „𝗚𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝘂𝗻 𝗮𝗰𝗰𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁 𝗮𝘃𝗶𝗮𝘁𝗶𝗰 𝗰𝘂 𝘃𝗶𝗰𝘁𝗶𝗺𝗲 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗶𝗽𝗹𝗲”. Exercițiul a avut loc în teren, pe terminalul Aeroportului Internațional “Transilvania” Târgu Mureș.

Comparativ cu exercițiile anterioare desfășurate pe platforma aeroportului, conducerea inspectoratului, preocupată continuu de pregătirea personalului propriu, a reușit să beneficieze de un simulator pentru căutare-salvare, care să aducă exercițiul cât mai aproape de o situație reală.

Acest lucru a fost posibil prin domnul instructor Titus-Adrian CAZACU, expert în Airport Rescue and Fire Fighting, care, de asemenea, a participat la desfășurarea exercițiului. Având în vedere că în simulator puteau fi poziționate doar patru victime și se putea interveni doar cu un binom format din doi salvatori, exercițiul a fost repetat de mai multe ori, pentru a beneficia câți mai mulți pompieri, de o imagine cât mai reală. În interiorul simulatorului, era un mediu ostil, vizibilitatea redusă aproape la 0 și fum dens.

La exercițiu, ISU Mureș a participat cu următoarele forțe și mijloace: patru autospeciale de stingere, trei autoturisme de teren, o autoscară mecanică, două containere multirisc, trei autospeciale de transport victime multiple, Punctul de Comandă Mobil, autospeciala CBRN, autospeciala de descarcerare, două ambulanțe și un microbuz, cu 57 de cadre militare și 33 de voluntari din cadrul ISU Mureș.

Se adresează mulțumiri membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru sprijinul acordat în desfășurarea exercițiului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.