Antrenament al scafandrilor de intervenţie din ţară, în apele lacului Cinciş

Miercuri, 13 Octombrie 2021Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Antrenament al scafandrilor de interventie din tara  in apele lacului Cincis | imaginea 1 ISU Hunedoara a fost şi în acest an gazda şi organizatorul unui antrenament complex al scafandrilor de intervenţie din întreaga ţară.

În apele lacului Cinciş, 24 de pompieri scafandri, din cadrul a 8 inspectorate pentru situaţii de urgenţă din judeţele Constanţa, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Timiş şi Hunedoara, au exersat, timp de o săptămână, tehnici de salvare dificile din mediul acvatic. Pompierii scafandri au executat misiuni şi în colaborare cu echipele de alpinişti ale ISU Hunedoara şi Salvamont.

Unul dintre cele mai dificile scenarii a presupus salvarea din apă a patru persoane aflate într-o ambarcaţiune răsturnată. Două persoane conştiente au fost extrase din mediul acvatic de scafandri şi evacuate la mal cu barca de intervenţie.

Alţi 2 oameni, cu puls, dar inconştienţi, au fost salvaţi de la înec şi au fost deplasaţi către echipajele medicale cu ajutorul tirolianei, dispozitiv desfăşurat pe câteva sute de metri de alpinişti ai ISU Hunedoara şi ai Salvamont Hunedoara.

Metoda de salvare cu ajutorul tirolianei este o soluţie de intervenţie atunci când au loc accidente în canioane adânci, când nu există căi de acces până la locul de evacuare cu ambarcaţiunea sau în situaţii generate de inundaţii. Toate activităţile din cadrul exerciţiului s-au desfăşurat cu respectarea măsurilor împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.