“Plângeam și resuscitam…plângeam…”

Miercuri, 06 Octombrie 2021Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Plangeam si resuscitam   plangeam | imaginea 1 Sunt cuvintele spuse de unul dintre pompierii care au participat, joi, 30 septembrie a.c., la exercițiul ce a avut ca temă accidentele de circulație. Atât el, cât și ceilalți salvatori, și-au amintit de cele mai grele misiuni, de acele evenimente rutiere grave, în care au făcut orice este posibil pentru a auzi o inimă bătând din nou.

Ochii lor au văzut multe…Prinse între fiarele contorsionate, nu de puține ori, victimele accidentelor i-au văzut pe ei, pe pompieri, ca pe niște îngeri păzitori. Multe dintre cazuri au avut un final fericit, însă unele s-au sfârșit tragic. Pe acelea nu le vor uita niciodată.

Dacă citiți aceste rânduri, pompierii giurgiuveni vă spun că, doar luna aceasta, au intervenit în cazul a nouă accidente rutiere grave, în zona de competență. Din nefericire, în urma acestora, trei persoane și-au pierdut viața, iar 14 au fost rănite, fiind transportate la spital de echipajele SMURD și SAJ.

❗Așadar, conduceți prudent! Aveți grijă de dumneavoastră și de cei dragi și transmiteți mesajul lor mai departe!

Incendierea vegetației uscate aproape de căile rutiere a scăzut vizibilitatea pe partea carosabilă și a condus la producerea unui accident de circulație în care au fost implicate trei autoturisme. În urma impactului, unul dintre vehicule a luat foc. Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două dintre acestea fiind blocate între fiarele contorsionate.

Acesta este scenariul exercițiului ce a avut loc pe B-dul Mihai Viteazul din municipiul Giurgiu, în zona blocurilor ANL. Cu acest prilej, au fost simulate acțiuni de extragere a victimelor încarcerate din interiorul autoturismelor, de acordare a primului ajutor calificat și de stingere a incendiilor.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la intervenții au participat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, Poliției, Jandarmeriei, Serviciului Județean de Ambulanță și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului și Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.