Accident de aviație civilă, pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Joi, 25 Noiembrie 2021Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Accident de aviatie civila  pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj | imaginea 1 Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a organizat un exercițiu de antrenament pentru verificarea aplicabilității „Planului de Acțiune pentru Situații de Urgență”, în cazul producerii unui accident de aviație civilă pe aeroport.

La exercițiu au participat reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul aviației. Scopul exercițiului a fost:

  • verificarea aplicabilității Planului de Acțiune pentru Situații de Urgență în cazul producerii unui accident de aviație civilă pe Aeroportul Internațional Cluj;
  • antrenarea personalului de intervenție și verificarea timpului de răspuns a acestuia, în cazul producerii unui accident de aviație;
  • coordonarea acțiunilor între instituțiile, companiile aeriene, furnizorii serviciilor de ”handling” și alte persoane implicate în rezolvarea situațiilor de urgență;
  • familiarizarea personalului aeroportului și a angajaților instituțiilor cu atribuții în cazul unor situații de urgență, cu privire la rolul acestora în planul de acțiune.

Exercițiul a fost coordonat de directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, domnul David Ciceo și s-a desfășurat în zona de operațiuni aeriene, după următorul scenariu:

„O aeronavă de tip A 320-200, aparținând companiei X-AERO, aterizează înainte de pragul pistei, iar în urma impactului, aeronava suferă avarii la trenul de aterizare și la fuselaj, determinând ruperea aeronavei în două bucăți. La locul producerii accidentului se zăresc coloane de fum și sunt indicii de izbucnire a unui incendiu.

La bordul aeronavei sunt 100 de pasageri și 6 membri ai echipajului, iar în urma accidentului sunt 25 de persoane decedate, 15 sunt grav rănite, 26 de pasageri prezintă răni ușoare și 40 de persoane nu au nevoie de îngrijiri medicale. Nu sunt materiale periculoase în aeronavă, iar cantitatea de combustibil din aeronavă, la momentul aterizării este de 3 tone.”

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.