Inundații la nivelul comunei Vrani - exerciţiu de cooperare

Marți, 16 Noiembrie 2021Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Inundatii la nivelul comunei Vrani   exercitiu de cooperare | imaginea 1 În perioada 09 - 10 noiembrie a.c., în cadrul proiectului ”Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, s-a desfășurat un exercițiu de cooperare privind managementul integrat al unor situații de urgență generate de producerea unor inundații la nivelul comunei Vrani.

Acest exercițiu a implicat verificarea modului de punere în aplicare a metodologiilor prevăzute în cadrul acordului de cooperare transfrontalier, precum și utilitatea tehnicii, echipamentelor și cursurilor achiziționate prin proiect.

Printre evenimentele gestionate de forțele și mijloacele de intervenție implicate în exercițiu se numără: evacuarea unei persoane dintr-o fântână, salvarea unei persoane din mediul acvatic, căutarea unei persoane înecate, evacuarea unor persoane rămase izolate pe o insulă din cauza inundațiilor, stingerea unui incendiu produs din cauza fluctuațiilor de tensiune și evacuarea unei persoane imobilizate surprinsă de incendiu, evacuarea apei cu ajutorul motopompelor atât de pe terenuri agricole, cât și din gospodării, precum și amenajarea Căminului Cultural al comunei Vrani pentru relocarea persoanelor sinistrate.

Pentru desfășurarea exercițiului au fost implicate aproximativ 100 de persoane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”BANAT” al Județului Timiș, Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, Sectorului Poliței de Frontieră Oravița, Serviciului de Ambulanță Județean, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vrani, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin.

Proiectul ”Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” este finanțat prin programul Interreg IPA CBC România-Serbia - Apelul II, eMS nr. 283 Axa prioritară 2, Obiectivul 2-2 și este implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin în calitate de lider de proiect, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Primăria orașului Vârșeț - Serbia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.