România găzduiește un nou exercițiu internațional de protecție civilă

Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Romania gazduieste un nou exercitiu international de protectie civila | imaginea 1 În perioada 17-20 noiembrie a.c., România găzduiește un nou exercițiu internațional de protecție civilă, în județul Argeș.

Pentru verificarea și actualizarea procedurilor de lucru ale echipelor de intervenție, a interoperabilității, a cooperării și coordonării între echipe, organizatorii au creat un scenariu fictiv, activitățile desfășurându-se în statul „MODULISTAN”, sever afectat de inundații și de producerea unor accidente radiologice, precum și de producerea unor accidente/avarii cu implicarea substanțelor periculoase, ca efect secundar sau independent de inundațiile produse.

În cadrul acestui exercițiu, pe lângă echipele specializate din Portugalia, Slovacia și Republica Moldova, a fost angrenat și modulul specializat de pompe de mare capacitate (RO-HCP-02), constituit la nivelul ISU Timiș și acreditat de către Comisia Europeană ca parte a Mecanismului European de Protecție Civilă.

Evenimentele din ultima perioadă ne-au demonstrat că situațiile de urgență de mare amploare pot genera crize care să pună în dificultate statele afectate, în special prin depășirea capacității de răspuns. Prin urmare, pregătirea modulelor specializate pentru intervenții este imperios necesară.

Reprezentanţii ISU Timiş le doresc mult succes colegilor lor! Sunt siguri că vor da dovadă de profesionalism în îndeplinirea sarcinilor care le vor fi trasate în cadrul acestui exercițiu, așa cum au dovedit-o de nenumărate ori!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.