Cum se pregătesc pompierii covăsneni pentru intervenţii

Luni, 20 Decembrie 2021Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Cum se pregatesc pompierii covasneni pentru interventii | imaginea 1 În condiții cât mai reale, la Poligonul de pregătire a pompierilor!

Intervenția în cazul descarcerărilor pentru facilitarea accesului la victime și salvarea acestora din mediul ostil vieții necesită asigurarea unui grad ridicat de protecție pentru personalul propriu pe timpul executării misiunilor din competență, cât și pentru eventualele victime salvate de către aceștia.

În cazul unei situații de urgență, alegerea și folosirea adecvată a echipamentelor, alegerea modalității optime de acțiune pentru descarcerare, lucrul în echipă sunt esențiale în asigurarea operativității echipajului de intervenție.

În ultimele două săptămâni, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihai Viteazul” al județului Covasna au intervenit la:

🚒 172 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

🚒 7 accidente rutiere, soldate cu 7 victime din care 2 persoane decedate.

Pompierii covăsneni se pregătesc permanent pentru a face față oricărei situații de urgență!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.