Explozie, urmată de incendiu - Antrenament pentru intervenții eficiente

Miercuri, 01 Decembrie 2021Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Explozie  urmata de incendiu   Antrenament pentru interventii eficiente | imaginea 1 Joi, 25 noiembrie a.c., începând cu ora 10:00, în cadrul S.C. AQUILA PART PROD COM S.R.L. din Parcul Industrial Ploieşti West Park (PWP) - Bucharest North a avut loc un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în situaţia producerii unui accident major.

Scenariul exercițiului de intervenție se referă la o explozie, urmată de un incendiu în zona buncărului cu recipiente sub presiune care a cuprins un raft metalic pe care se aflau mai multe produse ambalate. În urma evenimentului, din cauza suflului exploziei, opt persoane au fost rănite grav.

Două dintre acestea au suferit politraumatisme prin lovire-strivire, inclusiv arsuri de gradul III și IV pe aproximativ 40% din suprafața corporală, iar celelalte șase persoane au suferit arsuri de gradul III pe aproximativ 50% din suprafața corporală, intoxicate cu fum, inconștiente, blocate în zona B a halei de depozitare, necesitând evacuarea de urgență din zona afectată.

Din cauza evoluției rapide a incendiului, șoferul unui autotren aflat la rampa de încărcare – descărcare din zona C a depozitului, încercând să scoată autovehiculul din zona de pericol, la ieșirea din curtea societății, intră în coliziune cu un autoturism în care se aflau trei persoane.

În urma acestui eveniment, două persoane sunt accidentate grav, fiind prinse între fiarele contorsionate ale vehiculului. A treia persoană a suferit politraumatisme și contuzii ușoare la cap și membrele superioare.

Totodată, 76 de pompieri militari și 10 elevi cu cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autoscări, două autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială de intervenție pentru accidente colective și calamități, cinci ambulanțe SMURD, șase autospeciale de primă intervenție și comandă și două autospeciale de grupă operativă vor asigura intervenția în situația simulată.

Din fericire, a fost doar scenariul unui exercițiu tactic, care are ca scop pregătirea pompierilor și testarea capacității de reacție, dar și modul de organizare și implicare a tuturor structurilor care ar putea fi implicate într-un asemenea eveniment.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.