Accident rutier urmat de prăbuşirea unor elemente de beton peste vehicul

Joi, 27 Ianuarie 2022Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Accident rutier urmat de prabusirea unor elemente de beton peste vehicul | imaginea 1 Pregătirea prin_exerciții şi aplicații îi ajută să fie mai bine pregătiți pentru misiunile ce vor urma! Pompierii nemțeni se pregătesc prin exerciții pentru a veni în sprijinul comunității atunci când situația o impune.

În data de 25 ianuarie a.c., ISU Neamț a organizat și desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren. Acest exercițiu a urmărit activitatea Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ în cazul producerii unui accident rutier care duce la prăbuşirea unor elemente de construcție ale pasajului rutier și parcării din amplasamentul Curţii Domneşti din municipiul Piatra Neamț.

Conform scenariului, în jurul orei 19:00, prin apel la 112, la dispeceratul integrat ISU–SAJ Neamţ se primeşte un apel prin care salvatorii sunt înștiințați despre producerea unui accident rutier în urma căruia un autoturism a intrat într-un stâlp de susținere a pasajului rutier din amplasamentul Curții Domnești din municipiul Piatra Neamț.

În autoturism au rămas încarcerate două persoane, iar din grinda de rezistență susținută de stâlp au căzut elemente din beton peste vehicul. La locul producerii evenimentului au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, Inspectoratului Județean de Poliție, Primăriei Piatra Neamț (CLSU, BMSU și SC Publiserv SA) și Poliția Locală Piatra Neamț.

În urma accidentului rutier, două persoane ce se aflau în autoturism au rămas încarcerate. Până la efectuarea acţiunilor de descarcerare, pompierii, cu ajutorul unui utilaj de la SC Publiserv și a unor mijloace din dotarea containerului de căutare-salvare, au asigurat zona pentru a se putea interveni în siguranță.

În momentul producerii accidentului, în parcarea subterană se mai aflau 5 persoane. Acestea s-au panicat, iar una dintre ele, ce se afla la volanul unui autoturism a accidentat o persoană aflată în parcare.

Victima a fost scoasă de sub autoturism de către pompieri și predată echijului SMURD pentru a fi transportată la UPU Piatra Neamț. Între timp, cele două victime aflate în autoturism au fost descarcerate, fiind preluate de echipajele SMURD și transportate la UPU Piatra Neamț.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.