Incendiu la o clădire în care au fost surprinse două persoane

Luni, 17 Ianuarie 2022Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Incendiu la o cladire in care au fost surprinse doua persoane | imaginea 1 În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor, vineri, 14 ianuarie a.c., pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic, situat în municipiul Sibiu, str. Ștrandului colț cu Șoseaua Alba-Iulia.

Scenariul stabilit a fost ”stingerea unui incendiu izbucnit la etajul III al clădirii în care au fost surprinse 2 persoane”.

Întreg personalul (aproximativ 20 de persoane) aflat la etajul respectiv s-a autoevacuat în cel mai scurt timp, conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății pe locul de adunare, iar două persoane au fost surprinse de incendiu în interiorul unui birou, fiind evacuate, în siguranță, ulterior, de către salvatorii sibieni.

Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat.

La acest exercițiu au participat peste 20 de pompieri militari și paramedici cu 7 autospeciale (stingere cu apă și spumă, descarcerare, salvare victime multiple și de asistență medicală specializată). În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, pompierii asigură cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.