Furtuna a generat un incendiu de amploare la un operator economic

Luni, 14 Februarie 2022Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Furtuna a generat un incendiu de amploare la un operator economic | imaginea 1 Antrenarea personalului de intervenție și al factorilor implicați în gestionarea unor situații de urgență este un obiectiv important al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj.

Astfel, joi seara, 10 februarie a.c., I.S.U. Sălaj a organizat și desfășurat un exercițiu combinat (de conducere și forțe în teren), în care s-a simulat manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase (furtuni cu intensificări mari ale vântului), care au generat un incendiu de amploare la un operator economic situat pe Bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău.

În cadrul acestui exercițiu a fost verificată atât capacitatea de răspuns a structurilor inspectoratului pentru gestionarea unui eveniment major, urmărindu-se totodată și rolul componentelor subsistemului local și județean de management al situațiilor de urgență, cât și conducerea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui incendiu de amploare.

Forțele participante la această activitate au fost următoarele: echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Zalău, Secțiilor de Pompieri Șimleu Silvaniei și Jibou, grupa operativă a unității, voluntari ISU, cadre ale inspectoratelor județene de poliție și jandarmi, personal din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, personalul din cadrul operatorului economic.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.