Incendiu izbucnit la o sală de curs şi salvarea a două victime

Luni, 07 Februarie 2022Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Incendiu izbucnit la o sala de curs si salvarea a doua victime | imaginea 1 Joi, 3 februarie a.c., în jurul orei 10.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a desfășurat un nou exercițiu tactic cu forțe și mijloace în teren, de data aceasta în cadrul Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen.

Acțiunea a vizat antrenarea personalului în cadrul unei situații de urgență ce presupunea stingerea un incendiu izbucnit la o sală de curs, situată la etajul doi al unei clădiri, și salvarea a două victime ce prezentau intoxicații cu monoxid de carbon și arsuri la nivelul membrelor superioare.

La exercițiu au luat parte forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, printre care se numără o autospecială de stingere cu apă și spumă AT5002, o autospeciala de intervenție și salvare de la înălțimi S-42, modulul S.M.U.R.D. format dintr-o autospecială de descarcerare și o ambulanță S.M.U.R.D., și personal compus din 2 ofițeri responsabili cu conducerea misiunii, 12 subofițeri, 1 angajat civil și un voluntar S.M.U.R.D.

Ulterior încheierii exercițiului, la fața locului a fost desfășurată instruirea personalului din cadrul obiectivului, ce a vizat aspecte preventive dar și practice, cum ar fi utilizarea corecta a căilor de evacuare, modul de comportament pe timpul situațiilor de urgență, dar și folosirea stingătoarelor.

Prin organizarea și desfășurarea acestor tipuri de exerciții, pompierii urmăresc o serie de factori ce duc la buna desfășurare a misiunilor reale pe care le gestionează, pe timpul cărora orice greșeală poate fi dezastruoasă pentru salvatori, cetățenii și bunurile care sunt puse în fața unor pericole reale!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.