Incendiu izbucnit la un atelier auto din Buzău

Vineri, 04 Februarie 2022Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Incendiu izbucnit la un atelier auto din Buzau | imaginea 1 În cursul zilei de luni, 31 ianuarie a.c., începând cu ora 10.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupașcu” al judeţului Buzău a organizat şi desfăşurat un exercițiu tactic cu forţe și mijloace de intervenţie în teren, la un atelier de reparații și mentenanță auto de pe raza municipiului Buzău, scopul acestei activități constituindu-l pregătirea pentru intervenţiile la situaţiile de urgenţă ce ar putea surveni la astfel de obiective.

În cadrul exercițiului, potrivit scenariului, echipajele de pompieri buzoieni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în cadrul clădirii unde atelierul desfășura activitatea practică, afectând o suprafață de aproximativ 250 mp, și două autoturisme ce se aflau în interiorul clădirii, acționând totodată și la salvarea și acordarea primului ajutor medical pentru două persoane surprinse de flăcări în interior, ce au suferit intoxicații și arsuri pe suprafața corporală.

Totodată, pentru ca exercițiul pompierilor să fie cât mai realist și dificil, scenariul presupunea ca pe timpul intervenției pompierilor anterior menționată, un șofer aflat în trafic în zona evenimentului, fiind distras de amploarea evenimentului a generat un eveniment rutier în urma căruia acesta a suferit multiple traumatisme și a rămas încarcerat în interiorul autoturismului.

Pentru gestionarea celor două evenimente presupuse de exercițiu, au fost mobilizate forţe şi mijloacee din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, și anume 16 pompieri militari profesioniști, ce au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospeciala de lucru la înălțime, și modulul S.M.U.R.D., format din autospeciala de descarcerare și o ambulanță S.M.U.R.D. de tip B2.

Principalele obiective urmărite prin desfăşurarea acestui exerciţiu au vizat:

  • verificarea fluxului informaţional – decizional în astfel de situaţii de urgenţă;
  • testarea viabilităţii planului operativ de intervenţie la astfel de obiective;
  • verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la exerciţiu şi stabilirea modalităţilor de perfecţionare a acestora;
  • verificarea căilor de acces şi a modului de funcţionare a instalaţiei de alimentare cu apă, a hidranţilor interiori şi exteriori, rezervei de apă pentru intervenţie, instalaţiilor speciale, dotării cu mijloace de primă intervenţie etc.;
  • verificarea nivelului de pregătire a echipajelor de intervenţie;
  • antrenarea personalului cu atribuţiuni în organizarea, coordonarea şi conducerea operaţiunilor de stingere a incendiilor în locuri cu aglomerări de persoane, precum şi a acţiunilor de salvare, evacuare şi prim-ajutor de urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.