Persoane rămase blocate în incinta unui liceu, în urma unui cutremur

Luni, 21 Februarie 2022Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Persoane ramase blocate in incinta unui liceu  in urma unui cutremur | imaginea 1 Joi, 17 februarie a.c., pompierii militari suceveni au organizat un exerciţiu în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Tema: «Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al orașului Vicovu de Sus, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și celelalte instituții/structuri cu rol de sprijin, pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative generate de un cutremur în județul Suceava. Punerea în aplicare a Planului de acțiune județean în caz de producere a cutremurelor de pământ (răspuns post-seism).»

Scenariul exerciţiului a presupus intervenţia în cazul producerii unui cutremur. Astfel, în data de 17 februarie a.c., la ora 11:30, are loc un apel prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență - SNUAU 112, fiind anunțate mai multe persoane rămase blocate în incinta Liceului Tehnologic „Ion Nistor”, din orașul Vicovu de Sus, ca urmare a manifestării seismului.

Având în vedere efectele cutremurului precum și panica creată în rândul elevilor, 10 dintre aceștia au rămas blocați în incinta sălilor de clase de la nivelul etajelor II, I, și de la parter, clădire aflată în campusul unității de învățământ.

De asemenea, în urma manifestării cutremurului, la centrala termică din campusul liceului au apărut niște avarii, ceea ce a condus la izbucnirea unui incendiu în interiorul încăperii.

Printre scopurile principale ale acestui exercițiu au fost perfecționarea deprinderilor participanților în organizarea, conducerea și executarea intervenției operative în situații de urgență cauzate de cutremur, precum și verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” și structurile competente din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.