Viteza de reacție și precizia sunt elementare în succesul misiunii

Luni, 28 Februarie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Viteza de reactie si precizia sunt elementare in succesul misiunii | imaginea 1 Pregătirea este foarte importantă pentru pompieri, iar succesul unei misiuni depinde de modul în care aceștia intervin.

În cazul accidentelor rutiere, de exemplu, viteza de reacție și precizia sunt elementare. Ei trebuie să știe exact cum să procedeze pentru a salva o persoană dintre fiarele contorsionate ale unei mașini.

De aceea, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești au organizat, joi, 24 februarie a.c., un antrenament pe timpul căruia au fost simulate mai multe situații în care pot fi găsite persoanele și autoturismele, implicate în accidente rutiere.

Antrenamentul a avut loc pe un teren din localitatea Stâlpu, cu sprijinul unei societăți comerciale care se ocupă cu dezmembrări auto. Aceasta a pus la dispoziția echipajelor trei autoturisme, care au fost folosite pentru a crea scenariul unui accident cu victime multiple, unele dintre acestea încarcerate.

Un rol important, l-au avut și echipajele medicale SMURD, care au fost pregătite pentru a prelua persoanele rănite. Antrenamentul a avut rezultatul scontat, însă pompierii giurgiuveni îşi doresc să nu fie nevoie de intervenția lor, iar numărul evenimentelor rutiere grave să fie tot mai mic.

Activitatea s-a desfășurat sub conducerea locțiitorului comandantului Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal, Cpt. Neguț Florin.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.