Coliziune între două garnituri de tren, în Gara Târgoviște Sud

Marți, 29 Martie 2022Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Coliziune intre doua garnituri de tren  in Gara Targoviste Sud | imaginea 1 Joi, 24 martie a.c., începând cu ora 09:00, în Gara Târgoviște Sud s-a desfășurat un amplu exercițiu în care a fost simulat un accident ca urmare a coliziunii a două garnituri de tren, dintre acestea una care transporta călători.

Au fost identificate 17 victime, acestea fiind evacuate pe rând de către echipajele de pompieri și preluate de echipajele SMURD și SAJ pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale. Pentru gestionarea eficientă a accidentului, având în vedere numărul mare de victime, la nivelul județului Dâmbovița a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

În timpul operațiunilor de salvare, în interiorul locomotivei de la garnitura de tren care transporta persoane, a izbucnit un incendiu. Pentru stingerea focului a acționat imediat un echipaj de stingere aflat la locul accidentului, fiind îndepărtat riscul de extindere a flăcărilor.

Desfășurarea exercițiului a urmărit, pe flux informațional-decizional parcurgerea etapelor pentru activarea Planului Roșu de intervenție al județului Dâmbovița și realizarea cooperării între structurile implicate la nivel județean, iar în teren organizarea și desfășurarea operațiunilor de salvare și triaj a victimelor și acțiunile întreprinse pentru coordonarea forțelor de intervenție, pe etape, în funcție de necesitățile operaționale identificate la locul accidentului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.