Explozie urmată de incendiu la un operator economic din Șimian

Marți, 05 Aprilie 2022Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Explozie urmata de incendiu la un operator economic din Simian | imaginea 1 Pompierii mehedințeni au desfășurat, joi, 31 martie a.c., un exercițiu privind intervenţia în cazul producerii unei explozii urmate de incendiu, cu efecte negative în afara amplasamentului, la S.C Fontegas Roccadaspide Italia S.R.L. din localitatea Şimian.

Peste 40 de pompieri au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului, concomitent cu protejarea vecinătăților și efectuarea misiunilor de căutare-salvare a victimelor surprinse de deflagrație.

Alături de pompieri, la exercițiu au participat echipaje ale IJJ Mehedinţi, IPJ şi SAJ, dar şi de reprezentanţi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Comisariatului Gărzii de Mediu Județean Mehedinți, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Şimian, precum și ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Şimian.

Într-o situație reală, cetăţenii aflaţi în imediata apropiere a amplasamentului operatorului economic vor fi avertizați de producerea evenimentului prin declanșarea mijloacelor tehnice de alarmare, respectiv emiterea semnalului ,,Alarmă la dezastre’’, compus din 5 sunete a 16 secunde cu pauza de 10 secunde între ele, iar după lichidarea incendiului, vor auzi semnalul de “Încetarea alarmei” – un semnal continuu cu durata de 2 minute.

Având în vedere situația tensionată din Ucraina, pentru a nu crea panică în rândul populației, sirenele nu fost acționate.

Scopul acestui exerciţiu a fost de a testa viabilitatea Planului de Urgență Externă pentru accidente majore produse pe amplasamentul operatorului economic, precum și îmbunătăţirea capacităţii de răspuns prin perfecţionarea pregătirii de specialitate privind cunoaşterea obiectivului şi a variantelor de acțiune.

În situația producerii unui accident cu efecte în afara amplasamentului, cetăţenii trebuie să conştientizeze pericolul şi să urmeze indicaţiile transmise de către echipele de intervenţie. Totodată, aceştia trebuie să cunoască măsurile de autoprotecţie şi conduita ce trebuie adoptată în cazul unui eveniment accidental.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.