Inundații, intervenție la un accident rutier și salvare din apă

Marți, 05 Aprilie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Inundatii  interventie la un accident rutier si salvare din apa | imaginea 1 Mai multe gospodării din orașul Mihailești au fost inundate, iar apa amenința să ajungă la casele oamenilor.

La scurt timp, în zona barajului din localitate, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și un autocamion ce transporta o substanță periculoasă la contactul cu orice tip de carburant, fiind necesară și intervenția echipajelor CBRN. Două persoane erau prinse între fiarele contorsionate și aveau nevoie urgentă de ajutor.

Nu departe de acest eveniment, doi pescari s-au răsturnat cu barca, iar unul dintre aceștia nu a reușit să mai iasă la suprafață. Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren, ce a avut loc miercuri, 30 martie a.c., pe DN 6 și în zona Barajului Mihăilești.

Cu acest prilej, au fost simulate acțiuni de evacuare a apei din gospodării, de extragere a victimelor încarcerate din interiorul autovehiculelor, de acordare a primului ajutor calificat și de căutare-salvare din apă.

La fel ca în situațiile reale, paramedicii și echipajele SAJ au intervenit pentru salvarea victimelor și transportarea acestora la spital, iar scafandrii au executat căutări în apa răului Argeș, până când l-au găsit pe bărbatul dispărut.

În sprijin, polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului, iar jandarmii au asigurat măsurile de ordine și siguranță, în zonă.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal, Gărzii de Intervenție Mihăilești, ale Poliției, Jandarmeriei, Serviciului Județean de Ambulanță, dar și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, Serviciului de Gospodărire a Apelor și Comitetului Local pentru Situații de Urgență Mihăilești. Reprezentanţii ISU Giurgiu adresează mulțumiri tuturor pentru sprijinul acordat!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.