Echipa de scafandri dâmbovițeni se pregătește la Centrul de Antrenament din Constanța

Joi, 19 Mai 2022Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Echipa de scafandri damboviteni se pregateste la Centrul de Antrenament din Constanta | imaginea 1 Aceştia, timp de două săptămâni, execută scufundări reale pe timp de zi şi pe timpul nopţii, simulând misiuni de căutare, identificare, recuperare manechine şi obiecte de dimensiuni diferite.

Antrenamentele sunt efectuate în mai multe locaţii, la adâncimi de 30 m, cu echipament specific atât pentru sezonul rece, cât și pentru cel cald. În timpul pregătirii, sunt urmărite diverse aspecte, precum modalitățile de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranța scafandrului.

Scufundările pentru executarea misiunilor primite în cadrul poligoanelor de antrenament se desfăşoară în echipe mixte, pentru a se asigura atât schimbul de experienţă, cât şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi cooperare sub apă astfel încât, la final, să se asigure succesul misiunii primite.

Scafandrii dâmbovițeni asigură misiunile de căutare-salvare în mediu acvatic din zona de competență a județului Dâmbovița, precum și în alte județe atunci când sunt solicitați.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.