Clădire prăbuşită - Persoane prinse sub dărămături

Marți, 21 Iunie 2022Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Cladire prabusita   Persoane prinse sub daramaturi | imaginea 1 Joi, 16 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău a desfășurat un exercițiu de cooperare și conducere, cu forțe și mijloace în teren. Acesta a avut drept scop antrenarea structurilor de intervenție, în cazul prăbușirii unei clădiri.

Potrivit scenariului, în urma producerii unui seism cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, eveniment ce a condus la prăbușirea unei clădiri, pompierii militari sunt anunțați prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 despre faptul că, mai multe persoane sunt grav rănite sau surprinse printre dărâmături. Concomitent, aceștia sunt înștiințați și despre producerea unui incendiu, la nivelul unei clădiri din proximitate.

Echipajele de salvatori au intervenit conform scenariului, scopul acțiunilor de primă intervenție fiind orientat către salvarea vieților omenești și evacuarea bunurilor materiale. Antrenamentul a fost încheiat cu succes. În urma acestuia, a fost verificată capacitatea de acțiune în cazul producerii unor astfel de evenimente care presupun o desfășurare amplă de forțe și mijloace.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.