EU – MODEX Târgu Mureș 2022

Luni, 06 Iunie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

EU   MODEX Targu Mures 2022 | imaginea 1 În perioada 30 mai - 3 iunie a.c., s-a desfăşurat un amplu exercițiu internațional cu forțe și mijloace în teren pe raza municipiului Târgu Mureș, ce a avut ca scop testarea procedurilor comune de intervenție, precum și utilitatea acestor simulări pentru autorități, cât și pentru populație.

Scenariul principal al exercițiului s-a bazat pe simularea producerii unui incident pe platforma unui operator economic din municipiul Târgu Mureș, iar pentru gestionarea situațiilor produse a fost nevoie de sprijin atât de la nivel național, cât și de la nivel internațional.

Printre forțele participante s-au numărat și pompierii argeșeni cu personal specializat pentru intervenție la urgențele chimice, biologice, radiologice și nucleare, precum și în cazurile medicale.

Astfel, s-au alocat o autospecială de transport persoane și victime multiple și Modulul CBRN, constituit din autospeciala de primă cercetare și evaluare CBRN, alături de o remorcă cu echipamente specifice, două autocamioane cu tabăra mobilă și bucătăria mobilă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Au trecut câteva zile solicitante în care tot personalul angrenat în misiuni a acţionat zi și noapte pentru înlăturarea efectelor negative produse de acest incident ce a stat la baza scenariilor. A fost o experiență bună pentru a găsi cele mai optime soluții de gestionare a unor situații de urgență complexe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.