Grav accident rutier - Exerciţiu de amploare în Pădurea Babadag

Marți, 21 Iunie 2022Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Grav accident rutier   Exercitiu de amploare in Padurea Babadag | imaginea 1 Joi, 16 iunie a.c., în pădurea din apropierea orașului Babadag, s-a produs un accident rutier grav, în care au fost implicate două autoturisme, cu două persoane încarcerate.

În mai puțin de un minut, militarii Secției de Pompieri Babadag au plecat către locul de producere al accidentului, cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare. La fața locului, aceștia au extras cele două victime dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor și le-au predat echipajelor medicale de la SMURD și Ambulanța Tulcea.

Concomitent cu intervenția de salvare, au fost trimise în sprijin echipaje de la Polița Rutieră, Ordine Publică, Jandarmeria Tulcea, pentru asigurarea perimetrului și pentru a dirija circulația în zonă.

Chiar în timp ce una dintre victime era extrasă dintr-un autoturism, acesta a luat foc, intervenția devenind extrem de periculoasă, atât pentru victimă, cât și pentru salvatori. Vigilența și experiența salvatorilor și-a spus cuvântul. În scurt timp, pompierii au scos victima din autovehicul, iar colegii lor au stins flăcările.

La nici câteva minute de la finalizarea intervenției de pe drumul județean, prin stațiile de emisie-recepție se anunța din dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență că a luat foc pădurea din apropiere și că se impune deplasarea cu toate mijloacele disponibile!

În sprijinul pompierilor din Babadag a fost trimis un echipaj cu o autospecială nou intrată în dotarea Detașamentului de Pompieri Tulcea, de capacitate mare (10 tone de apă), care a intrat în dispozitiv și, cu ajutorul celor două tunuri aflate în dotarea acesteia, au reușit să localizeze și să lichideze incendiul.

În această misiune au fost alertați și lucrătorii Ocolului Silvic Babadag, care au ajutat la crearea căilor de acces. În timpul intervenției, au fost descoperite două victime, un stupar intoxicat cu fum și gaze toxice și o persoană prinsă sub o creangă ruptă dintr-un arbore.

𝐃𝐢𝐧 𝐟𝐞𝐫𝐢𝐜𝐢𝐫𝐞, 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐚 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐮𝐧 𝐬𝐜𝐞𝐧𝐚𝐫𝐢𝐮 𝐚𝐥 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐞𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̦𝐢𝐮 𝐩𝐮𝐬 𝐢̂𝐧 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐈𝐒𝐔 𝐓𝐮𝐥𝐜𝐞𝐚, 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐮 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐓𝐮𝐥𝐜𝐞𝐚, 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐉𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐦𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐓𝐮𝐥𝐜𝐞𝐚, 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐦𝐛𝐮𝐥𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐓𝐮𝐥𝐜𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐎𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐒𝐢𝐥𝐯𝐢𝐜 𝐁𝐚𝐛𝐚𝐝𝐚𝐠.

Prin acest exercițiu s-a urmărit în principal:

  • gestionarea unei situații complexe apărute în urma unui accident rutier cu victime multiple;
  • antrenarea tuturor forțelor participante la exercițiu în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale;
  • antrenarea structurilor proprii în vederea lichidării unui incendiu la pădure;
  • verificarea punerii în aplicare atât a planurilor proprii cât și a celor de cooperare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.