Incendiu izbucnit la tabloul electric al unui hotel din Sibiu

Sâmbătă, 25 Iunie 2022Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Incendiu izbucnit la tabloul electric al unui hotel din Sibiu | imaginea 1 Marţi, 21 iunie a.c., ISU Sibiu a desfășurat un exercițiu în vederea antrenării forțelor și perfecționării modului de intervenție, la o unitate de cazare de tip hotelier, în municipiul Sibiu, pe strada Nicolae Bălcescu.

Scenariul stabilit a fost stingerea unui incendiu izbucnit la tabloul electric general, situat în proximitatea blocului alimentar. În blocul alimentar au fost surprinse 3 persoane. Întreg personalul hotelier (peste 30 de persoane) s-au autoevacuat în cel mai scurt timp, în locurile de adunare prestabilite, până la sosirea forțelor de intervenție.

Dat fiind faptul că în unitatea de cazare, la momentul desfășurării exercițiului se aflau peste 80 de persoane cazate, acestea au fost notificate în prealabil de conducerea unității de cazare despre desfășurarea exercițiului și despre faptul că nu este necesar să se autoevacueze, limitând astfel disconfortul creat.

La finalul exercițiului, s-au efectuat instruiri cu personalul hotelier privind modul de intervenție și comportare în cazul producerii unei situații de urgență reale. La acest exercițiu au participat peste 25 pompieri militari și paramedici, cu 5 autospeciale (stingere cu apă și spumă, salvare de la înălțime și de asistență medicală specializată).

Pe această cale, pompierii sibieni doresc să atragă atenția tuturor cetățenilor că în cazul producerii unei situații de urgență reale este esențial să își păstreze calmul și să apeleze umărul unic de urgență 112. Aceste exerciții desfășurate periodic sunt benefice atât pentru antrenarea forțelor de intervenție, cât și pentru întreaga comunitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.