Incendiu la un agent economic din Panciu

Marți, 28 Iunie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Incendiu la un agent economic din Panciu | imaginea 1 Pompierii pănceni au desfășurat, în data 22 iunie a.c., un exercițiu care a constat în simularea unui incendiu la un important agent economic din localitatea Panciu.

Conform scenariului, un lucrător a observat un incendiu izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric la centrala termică. Acesta încearcă să stingă incendiul cu mijloace de primă intervenție și concomitent anunță evenimentul la numărul unic de urgență 112.

Până la sosirea echipajelor de pompieri, focul se propagă dat fiind că în împrejurimi sunt depozitate materiale combustibile, iar întreaga construcție este inundată cu fum. Pe timpul intervenției se descoperă că o persoană a rămas în interior, fără a avea posibilitatea să se evacueze singură din cauza fumului.

Salvatorii au simulat intervenția în caz de incendiu la sediul agentului economic pentru a interveni cât mai eficient într-o situație reală.

Principalele obiective ale exercițiului au urmărit verificarea modului de punere în aplicare a viabilităţii planurilor realizării capacităţii operaţionale a structurilor de intervenţie; verificarea fluxului informaţional – decizional la nivelul structurilor antrenate, în cazul producerii unei astfel de situaţii de urgenţă.

De asemenea, s-a avut în vedere verificarea angajaților de la locul de muncă privind aplicarea măsurilor stabilite prin planul de intervenție; antrenarea personalului din conducerea obiectivului în organizarea operaţiunilor de intervenție și antrenarea lucrătorilor în desfășurarea primei intervenții, până la sosirea forțelor specializate ale subunității profesioniste de pompieri.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.