Accident rutier cu victime multiple

Sâmbătă, 23 Iulie 2022Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Accident rutier cu victime multiple | imaginea 1 Exerciţiu privind testarea capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste în cooperare cu alte forțe pentru gestionarea unei situații de urgență generate de un accident rutier cu victime multiple şi cu aplicarea Planului Roşu de Intervenţie la nivelul județului Braşov.

Scopul exerciţiului este antrenarea structurilor de conducere şi răspuns cu responsabilităţi în managementul şi gestionarea consecinţelor manifestării acestui tip de risc.

Conform scenariului exerciţiului, în jurul orei 10:00, prin apel la 112, în dispeceratul integrat ISU–SAJ Braşov s-a primit un apel prin care pompierii erau înștiințați despre producerea unui accident rutier în care au fost implicate 3 autotursime, pe DN 73 A, la ieşirea din localitatea Râșnov către Predeal.

În urma accidentului cu multiple victime, 2 dintre autoturisme au părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat. S-a activat Planul roșu la nivelul județului Brașov, iar la locul producerii evenimentului au fost alocate următoarele forțe și mijloace din cadrul ISU Braşov: 4 echipaje SMURD, 1 ATPVM (ambulanţa transport victime multiple), 1 echipaj pentru descarcerare grea, 1 container multirisc, o autoscară, 1 autospecială CBRN, 3 autospeciale cu apă şi spumă, punct medical avansat.

Totodată, pentru gestionarea acestei situații, la faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe SAJ, echipe de la Serviciul Salvamont, Crucea Roşie, echipaje de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie, Inspectoratul Județean de Poliție și SVSU Râșnov. De asemenea a fost alertat și elicopterul SMURD.

In urma acestui accident deosebit de grav, au rezultat 13 victime, dintre care 2 erau încarcerate. S-a intervenit pentru descarcerarea persoanelor şi pentru acordarea asistenţei medicale tuturor victimelor. 3 dintre victime erau în stare foarte gravă, una dintre acestea fiind extrasă prin troliere de către elicopterul SMURD.

Intervenţia a fost dificilă, având în vedere că accesul către autoturisme s-a făcut cu dificultate din cauza reliefului accidentat. A fost instalat la faţa locului un punct medical avansat, unde victimele au primit îngrijiri medicale de specialitate. Ulterior, toate victimele au fost transportate la spital.

ISU Braşov organizează și desfășoară periodic astfel de exerciţii pentru obişnuirea cu particularităţile fiecărei intervenţii și pentru a îmbunătăţi colaborarea cu toate structurile responsabile în gestionarea diferitelor tipuri de riscuri. Se adresează mulţumiri pentru implicare tuturor structurilor care au participat la exerciţiu!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.