Accident rutier cu victime multiple - S-a activat Planul Roșu de Intervenție

Joi, 28 Iulie 2022Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Accident rutier cu victime multiple   S a activat Planul Rosu de Interventie | imaginea 1 Exercițiu privind testarea capacității de intervenție a serviciilor profesioniste în cooperare cu alte forțe pentru gestionarea unei situații de urgență generate de un accident rutier cu victime multiple și cu aplicarea Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Covasna.

Conform scenariului acestui exercițiu, în jurul orei 10:00, prin apel la 112, dispeceratul integrat ISU–SAJ Covasna a fost anunțat despre producerea unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un camion, la ieșirea din localitatea Hăghig.

S-a activat Planul roșu la nivelul județului Covasna, iar la locul producerii evenimentului au fost alocate următoarele forțe și mijloace din cadrul ISU Covasna: două echipaje SMURD, un ATPVM (autospecială transport victime multiple), un echipaj pentru descarcerare grea, o autospecială cu apă si spumă.

Din partea ISU Braşov au fost alocate o autospecială CBRN (Chimic, Bacteriologic, Radiologic şi Nuclear), o autospecială cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Totodată, pentru gestionarea acestei situații, la faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanțe SAJ, echipaje de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie și Inspectoratul de Poliție Județean.

În urma acestui accident deosebit de grav au rezultat 6 victime, dintre care una în stare gravă. S-a intervenit pentru descarcerarea persoanelor și pentru acordarea asistenței medicale tuturor victimelor.

ISU Covasna organizează și desfășoară periodic astfel de exerciţii pentru a se obișnui cu particularităţile fiecărei intervenţii și pentru a îmbunătăți colaborarea cu toate structurile responsabile în gestionarea diferitelor tipuri de riscuri. Se adresează mulțumiri pentru implicare tuturor structurilor care au participat la exercițiu!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.