Deflagrație, urmată de un incendiu puternic

Vineri, 15 Iulie 2022Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Deflagratie  urmata de un incendiu puternic | imaginea 1 În această perioadă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău, alături de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, structurile Ministerului Afacerilor Interne, precum și alte instituții cu rol în managementul situațiilor de criză, au desfășurat un exercițiu de cooperare și conducere, cu forțe și mijloace în teren.

Acesta a avut drept scop antrenarea forțelor de intervenție, precum și testarea Planului de Urgenţă Externă al unui agent economic care are ca domeniu de activitate prelucrarea țițeiului.

Potrivit scenariului, în parcul de rezervoare al agentului economic are loc o deflagrație, urmată de un incendiu puternic cu degajări de gaze toxice în atmosferă. În urma acestor evenimente, unul dintre muncitorii prezenți la fața locului suferă traumatisme grave și este pus în imposibilitatea de a se auto-evacua.

Echipajele de salvatori au acționat conform scenariului, scopul acțiunilor de primă intervenție fiind orientat către salvarea vieților omenești, limitarea efectelor dezastrului, precum și înștiințarea și calmarea populației.

Deflagratie  urmata de un incendiu puternic | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.