Cutremur de 8 grade - Clădire prăbuşită şi 20 de victime

Miercuri, 10 August 2022Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Cutremur de 8 grade   Cladire prabusita si 20 de victime | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, a desfășurat, joi seara, 4 august a.c., începând cu ora 23:40, un amplu exercițiu de antrenare a principalelor forțe de intervenție, dar și a celor care asigură sprijin, conform Sistemului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență.

Acest exerciţiu a avut la bază un scenariu de producere a unui cutremur de o magnitudine de 8 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, evenimentul afectând și municipiul Sibiu.

Peste 70 de pompieri militari cu 8 autospeciale specializate pe diferite tipuri de intervenție, 3 echipaje SMURD și un cuplu chinotehnic, au fost mobilizate la un centru comercial din municipiul Sibiu, unde conform scenariului, o parte a clădirii s-a prăbușit generând mai multe situații de urgență care aveau nevoie de intervenția promptă a acestora.

Pompierii militari sibieni au intervenit, conform scenariului, pentru salvarea unui număr total de 20 de victime ale cutremurului. Pe această cale, se aduc mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea acestui exercițiu, astfel de exerciții fiind benefice nu doar pentru forțele de intervenție și structurile decizionale ci și pentru întreaga comunitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.