Exerciţiu şi control inopinat la Spitalul Tractorul Braşov

Marți, 02 August 2022Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Exercitiu si control inopinat la Spitalul Tractorul Brasov | imaginea 1 Miercuri, 27 iulie a.c., Inspecţia de prevenire din cadrul ISU Brașov a desfășurat un control inopinat la Spitalul Tractorul Braşov.

În cadrul acestui control s-a desfășurat și un 𝗲𝘅𝗲𝗿𝗰𝗶𝘁̦𝗶𝘂 𝗶𝗻𝗼𝗽𝗶𝗻𝗮𝘁 privind testarea capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste în cooperare cu alte forțe, pentru gestionarea unei situații de urgența generate de un incendiu la unitatea spitalicească.

Scopul exerciţiului a fost antrenarea structurilor de conducere şi răspuns cu responsabilităţi în managementul şi gestionarea consecinţelor manifestării acestui tip de risc.

Conform scenariului exerciţiului, în dispeceratul integrat ISU–SAJ Braşov s-a primit un apel prin care pompierii erau înștiințați despre producerea unui incendiu la etajul 2 al spitalului, intr-un salon în care se aflau 28 de persoane.

În urma apelului, pentru gestionarea acestei situații au fost alocate următoarele forțe și mijloace din cadrul ISU Braşov: 4 autospeciale de stingere, 4 echipaje SMURD, 2 autoscări și un echipaj pentru descarcerare. Totodată, s-au deplasat la fața locului şi ambulanţe SAJ, echipaje de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie şi Inspectoratul Județean de Poliție.

S-a urmărit în principal recția angajaților spitalului şi modul de organizare al primei intervenţii până la sosirea echipajelor profesioniste, cât și reacția de răspuns și colaborarea tuturor instituţiilor care au rol în gestionarea unei astfel de situaţii de urgență.

Se adresează mulțumiri cetățenilor și autorităților publice implicate, pentru reacţia promptă și modul profesionist de intervenție.

Astfel de 𝙚𝙭𝙚𝙧𝙘𝙞𝙩𝙞𝙞 𝙞𝙣𝙤𝙥𝙞𝙣𝙖𝙩𝙚 𝙨𝙪𝙣𝙩 𝙗𝙚𝙣𝙚𝙛𝙞𝙘𝙚 𝙖𝙩𝙖̂𝙩 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙘𝙚𝙩𝙖̆𝙩̦𝙚𝙣𝙞, 𝙘𝙖̂𝙩 𝙨̦𝙞 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙖𝙪𝙩𝙤𝙧𝙞𝙩𝙖̆𝙩̦𝙞 și se desfășoară periodic pentru ca pompierii să se obișnuiască cu particularităţile fiecărei intervenţii și pentru a îmbunătăţi colaborarea cu toate structurile responsabile în gestionarea diferitelor tipuri de riscuri.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.