Avarie la instalația de încărcare cu oxigen lichid

Marți, 27 Septembrie 2022Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Avarie la instalatia de incarcare cu oxigen lichid | imaginea 1 Marţi, 20 septembrie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a organizat un exerciţiu tactic de cooperare în vederea antrenării și verificării structurilor de coordonare-conducere și de răspuns privind gestionarea unor situații de urgență generate de producerea unui accident/avarie la SC Linde Gaz România SRL Oțelu Roșu.

Conform scenariului, în urma unei avarii survenite la instalația de încărcare cu oxigen lichid, acesta s-a scurs necontrolat în afara rezervorului și s-a produs o atmosferă puternic oxigenată. În urma evenimentului, trei lucrători au suferit arsuri criogenice la nivelul membrelor superioare și feței.

S-a creat un nor de ceață care, din cauza direcției vântului la momentul producerii evenimentului, s-a deplasat spre vecinătăți, producându-se panică din cauza diminuării vizibilităţii. La nivelul operatorului economic s-a activat echipa de intervenţie pentru căutare/evacuare răniţi şi remediere avarie.

Alertate, forţele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale pentru stins incendii, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială CBRN, o autospecială de intervenţie şi salvări de la înălţime şi o ambulanţă SMURD din cadrul detaşamentelor de pompieri Reşiţa şi Caransebeş.

Ajunsă la locul evenimentului, echipa CBRN a executat recunoaşterea și cercetarea chimică, în vederea stabilirii modului de intervenţie, iar apoi au intrat în acţiune echipele de căutare-salvare, evacuare persoane rănite, acordare prim ajutor calificat și asistență medicală, transportul la spital, precum şi limitarea efectelor situației de urgență.

Scopul exerciţiului a vizat respectarea fluxului informaţional-decizional la nivelul structurilor antrenate, verificarea capacității de reacţie şi de decizie a factorilor implicaţi, precum şi antrenarea tuturor stucturilor cu atribuţii în gestionarea situaţiei de urgenţă produse.

În desfăşurarea exerciţiului au fost implicate forţe din cadrul unităţii, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, Comitetului Local pantru Situaţii de Urgenţă Oţelu Roşu, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oţelu Roşu şi SC Linde Gaz România SRL Oțelu Roșu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.