Clădire în flăcări - Misiuni de căutare-salvare la un centru comercial

Vineri, 23 Septembrie 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Cladire in flacari   Misiuni de cautare salvare la un centru comercial | imaginea 1 Prin intermediul exercițiilor pompierii devin mai buni!

Pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au simulat marți, 20 septembrie a.c., o intervenție complexă. Astfel, forțele de intervenție s-au deplasat la un centru comercial, unde a existat următorul scenariu:

Clădirea a luat foc, iar serviciul privat pentru situații de urgență a intervenit rapid, reușind să evacueze personalul. Totuși, unul dintre pompierii angajați nu a reușit să iasă afară, așa că a fost necesară o misiune de căutare-salvare. În paralel, un alt angajat s-a autoevacuat pe acoperișul clădirii.

Drept urmare, forțele ISU Cluj au lucrat pe trei sectoare concomitent: căutarea și salvarea pompierului de la serviciul privat, salvarea unei persoane de la înălțime și acțiunea de stingere propriu-zisă. La exercițiu au luat parte și colegii de la Centrul Zonal de Pregătire de Protecție Civilă. Se adresează mulțumiri tuturor pentru implicare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.