Instituții și arme, întrunite pentru a fi M.A.I. eficiente

Miercuri, 21 Septembrie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Institutii si arme  intrunite pentru a fi MAI eficiente | imaginea 1 Joi, 15 septembrie a.c., Centrul de Antrenament și Pregătire de Specialitate din cadrul ISU Hunedoara a desfășurat în nordul județului, la Ocolul Silvic Brad, în raionul de intervenție al Secției de Pompieri Brad, partea practică a stagiului de perfecționare cu tema “Tactica stingerii incendiilor forestiere”.

Invitați ai comenzii ISU Hunedoara au fost prefectul județului, domnul Călin Petru Marian, inspectorii-șef ai IPJ și IJJ Hunedoara, primarul comunei Vața, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vața și Clubul Sportiv Off-Road Brad.

Prefectul județului Hunedoara, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a subliniat importanta unor astfel de cursuri, benefice pentru a fi cât mai performanți în lupta cu incendiile în spații deschise, la pășuni și fond forestier, având în vedere că județul se situează pe locul 3 în România ca și suprafață împădurită.

În acest sens, antrenamentul a avut ca scop bine definit, pe lângă pregătirea cursanților, crearea unui cadru propice pentru conducătorii instituțiilor M.A.I. ale județului de a-și prezenta un punct de vedere pentru îmbunătățirea activității comune pe linia prevenirii și stingerii incendiilor de acest tip și de a-și exprima propunerile pentru o cooperare și mai eficientă pe viitor.

Centrul de Antrenament și Pregătire de Specialitate, cu sediul la Orăștie, este o unitate relativ tânără, unde cursanți pompieri din toată țara vin să se perfecționeze prin parcurgerea unor stagii de pregătire profesională pe linie de stingere a incendiilor, căutare-salvare.

Din acest an, iată că au parte și de un curs nou, unic la acest moment în România, privind tactica stingerii incendiilor forestiere care, din păcate, se manifestă tot mai des și mai violent în ultima vreme, pretutindeni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.