Intervenție la un accident rutier cu 14 victime

Vineri, 23 Septembrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Interventie la un accident rutier cu 14 victime | imaginea 1 14 persoane au fost rănite în urma unui accident rutier, în care au fost implicate trei autoturisme.

Evenimentul s-a produs pe raza localității Leorda, în aproprierea trecerii la nivel cu calea ferată. În toate autovehiculele există persoane încarcerate sau cu afecțiuni care le pun viața în pericol. La scurt timp după impact, unul dintre autoturisme a fost cuprins de flăcări.

Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren, ce a avut loc, marți, 20 septembrie a.c. Pe timpul exercițiului, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, extragerea persoanelor din autoturisme și acordarea primului ajutor medical răniților.

La fel ca în situațiile reale, echipajele SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanță au acționat pentru salvarea persoanelor, trierea și acordarea primului ajutor în Postul Medical Avansat și transportarea acestora la spital.

S-a impus și intervenția jandarmilor, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică. Fluidizarea traficului, cercetarea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, pe timpul desfășurării exercițiului au fost asigurate de către polițiști.

Exerciţiul, la care au participat reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în gestionarea unor astfel de situații de urgență, a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.