Viitura a surprins un cioban și 10 oi pe o insulă

Vineri, 02 Septembrie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Viitura a surprins un cioban si 10 oi pe o insula | imaginea 1 Pregătirea temeinică a salvatorilor rămâne unul dintre pilonii pe care se construiește succesul misiunilor.

Pentru susținerea acestui deziderat la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, periodic sunt desfășurate exerciții tactice, în care sunt simulate situații complexe, cu scopul antrenării și perfecționării deprinderilor participanților în cazul producerii unor evenimente reale, de aceeași natură.

Prin urmare, joi, 25 august a.c., pe raza comunei Năruja, în urma ploilor abundente, o viitură formată pe râul Zăbala a surprins un cioban și zece oi, pe o insulă formată în albia râului. Situația de urgență a făcut parte din scenariul exercițiului executat de Stația de Pompieri Vidra. Pentru salvarea ciobanului și a animalelor s-a acționat cu barca pneumatică aflată în dotarea subunității. Echipajul paramedical a acordat primul ajutor calificat victimei aflată în hipotermie, pe care, ulterior, au transportat-o la spital cu ambulanța SMURD.

Vineri, 26 august a.c., forțele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au desfășurat un exercițiu la un agent economic din municipiul Focșani, pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de incendii în industria ușoară. Conform scenariului, din cauza nerespectării regulilor privind fumatul în spațiile închise, un incendiu a izbucnit într-una din halele de depozitare ale agentului economic, iar o persoană a fost surprinsă în interior fără posibilitatea de a se autoevacua.

Pompierii au intervenit cu 1 autospecială de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială de primă intervenție și comandă.

Echipajele de stingere au acționat prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite. Echipajul de descarcerare a creat culoar de evacuare pentru extragerea victimei surprinse în interior, iar echipajul SMURD a acordat victimei primul ajutor calificat și apoi au transportat-o la spital.

În cursul zilei de vineri au mai executat exerciții Secția de Pompieri Adjud, pentru antrenarea structurilor de intervenție în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații și Stația de Pompieri Panciu, pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de accidente, avarii, explozii și incendii.

În urma exercițiilor efectuate au fost atinse principalele obiective vizate, respectiv: verificarea fluxului informaţional – decizional; testarea viabilităţii planului operativ de intervenţie; verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la exerciţiu şi stabilirea modalităţilor de perfecţionare a acestora; verificarea nivelului de pregătire a echipajelor de intervenţie și antrenarea personalului.

Astfel de exerciţii de pregătire se desfăşoară lunar de către pompierii vrânceni, la unitățile administrativ teritoriale și obiectivele din raionul intervenţie, acestea fiind planificate într-un program de pregătire anual.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.