Exercițiu amplu de pregătire pentru caz de cutremur în zona Banat

Marți, 11 Octombrie 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Exercitiu amplu de pregatire pentru caz de cutremur in zona Banat | imaginea 1 Pentru a putea asigura un răspuns prompt la intervențiile care pot fi generate în situația producerii unui seism major, pompierii din cadrul subunităților ISU Timiș au desfășurat, marți, 4 octombrie a.c., un exercițiu, cu forțe și mijloace în teren, în zona orașului Făget - Lacului Surduc, cu o bază de operații amplasată în Lugoj.

𝐵𝑎𝑛𝑎𝑡𝑢𝑙 𝑜𝑐𝑢𝑝𝑎̆ 𝑎𝑙 𝑑𝑜𝑖𝑙𝑒𝑎 𝑙𝑜𝑐 𝑝𝑒 𝑠𝑐𝑎𝑟𝑎 𝑠𝑒𝑖𝑠𝑚𝑖𝑐𝑎̆ 𝑎 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑒𝑖, 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑉𝑟𝑎𝑛𝑐𝑒𝑎, 𝑚𝑎𝑔𝑛𝑖𝑡𝑢𝑑𝑖𝑛𝑒𝑎 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚𝑎̆ 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑎𝑝𝑟𝑜𝑥𝑖𝑚𝑎𝑡𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑠̧𝑎𝑠𝑒 𝑔𝑟𝑎𝑑𝑒 𝑝𝑒 𝑠𝑐𝑎𝑟𝑎 𝑅𝑖𝑐ℎ𝑡𝑒𝑟. 𝑃𝑜𝑡𝑟𝑖𝑣𝑖𝑡 𝑠𝑒𝑖𝑠𝑚𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑙𝑜𝑟, 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑑𝑒𝑜𝑠𝑒𝑏𝑖𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑐𝑢𝑡𝑟𝑒𝑚𝑢𝑟𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑠𝑒𝑖𝑠𝑚𝑖𝑐𝑎̆ 𝑉𝑟𝑎𝑛𝑐𝑒𝑎, 𝑙𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠-𝑎 𝑝𝑢𝑡𝑢𝑡 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑎𝑡𝑎 𝑜 𝑎𝑛𝑢𝑚𝑖𝑡𝑎̆ 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑑𝑖𝑐𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒, 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝐵𝑎𝑛𝑎𝑡, 𝑑𝑒 𝑠𝑢𝑝𝑟𝑎𝑓𝑎𝑡̧𝑎̆, 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑡𝑜𝑡𝑎𝑙 𝑖𝑚𝑝𝑟𝑒𝑣𝑖𝑧𝑖𝑏𝑖𝑙𝑒, 𝑒𝑥𝑖𝑠𝑡𝑎̂𝑛𝑑 𝑖̂𝑛 𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑟𝑖𝑠𝑐𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑢𝑛𝑢𝑖 𝑠𝑒𝑖𝑠𝑚.

La această activitate au participat echipaje de 𝒑𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒊, 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒕̦𝒊𝒔̦𝒕𝒊 𝒔̦𝒊 𝒋𝒂𝒏𝒅𝒂𝒓𝒎𝒊, dar și 𝒗𝒐𝒍𝒖𝒏𝒕𝒂𝒓𝒊 din cadrul ISU Timiș și din cadrul Crucii Roșii Române – Filiala Timiș.

Prin acest exercițiu s-a urmărit antrenarea tuturor forțelor participante în activitățile de limitare și înlăturare a efectelor negative generate de această situație de urgență, verificarea timpilor de răspuns, precum și îmbunătățirea cooperării inter-instituționale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.