Incendiu în pădurea fostului Parc Petrolier Căpșuna

Marți, 04 Octombrie 2022Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Incendiu in padurea fostului Parc Petrolier Capsuna | imaginea 1 Miercuri, 28 septembrie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al Județului Dâmbovița a organizat un exercițiu de cooperare, cu forțe și mijloace în teren, pe raza comunelor Cobia și Dragodana.

Conform scenariului exercițiului, în jurul orei 10.00, dispeceratul ISU Dâmbovița a fost anunțat de producerea unui incendiu în pădurea situată în zona fostului Parc Petrolier Căpșuna, pe raza comunei Cobia.

Pentru gestionarea situației au fost alocate forțe de la Detașamentul Găești cu o autospecială de stingere, o autospecială de prima intervenție și comandă cu o motopompă transportabilă și o ambulanță SMURD.

Ca urmare a producerii evenimentului s-a constatat că incendiul se manifesta la litieră, liniar, pe o distanță de aproximativ 200m, cu posibilitatea extinderii rapide din cauza vântului puternic.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, de vând puternic și a unei posibile evoluții nefavorabile a situației înregistrate, forțele de intervenție au fost suplimentate cu un autocamion de intervenție și o motopompă transportabilă de la Detașamentul Târgoviște și o autospecială de primă intervenție și comandă cu o motopompă transportabilă și un UTV de la Detașamemtul Pucioasa.

Pe timpul operațiunilor de stingere a incendiului la fondul forestier, a fost anuntat prin apel 112 că o persoană s-a rătăcit în pădure, pe raza satului Căpșuna, într-o porțiune cuprinsă între zona fostului parc petrolier Căpșuna și DJ 702 E. Din primele informații, persoana era cunoscută cu diabet și nu avea telefon mobil.

S-au dispus imediat constituirea unei echipe mixte formată din pompieri, polițiști, jandarmi, personal silvic și cetățeni pentru căutarea persoanei. În scurt timp persoana a fost găsită, un bărbat de 50 ani care a fost preluat de echipajul SMURD Găești pentru îngrijiri medicale. Persoana a fost asistată la fața locului și, ulterior, transportată la CPU Găești pentru investigații de specialitate.

La locul desfășurării exercițiului au participat și reprezentanți din partea Instituției Prefectului - Județul Dâmbovița, Direcției Silvice, Gărzii Forestiere, Gărzii de Mediu - Comisariatul Județean Dâmbovița, Agenției de Protecție a Mediului, Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și ai autorităților locale din comunele Cobia și Dragodana.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.