Incendiu la un spaţiu comercial din Reşiţa

Marți, 11 Octombrie 2022Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Incendiu la un spatiu comercial din Resita | imaginea 1 Pregătiţi pentru a interveni în orice situaţie de urgenţă. Subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin organizează periodic exerciţii de pregătire a personalului pe linia situaţiilor de urgenţă.

Marți, 4 octombrie a.c., Detaşamentul de Pompieri Reşiţa a desfăşurat un exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu în spaţiul comercial SC NERATER SRL REȘIȚA, situat în centrul municipiului Reşiţa.

Scenariul exerciţiului a cuprins acţiuni de stingere a incendiului izbucnit în interiorul centrului comercial, de căutare-salvare a unei persoane surprinse de incendiu şi acordarea primului ajutor calificat.

Exerciţiul a urmărit verificarea timpilor de intervenție stabiliți în scopul îmbunătăţirii ulterioare a acestora, cunoașterea particularităților obiectivului și a modului de amplasare a autospecialelor în cazul intervenţiei la obiectiv, precum şi antrenarea şi perfecţionarea personalului în aplicarea procedurilor de intervenţie.

În acest exerciţiu au fost angrenate două autospeciale pentru stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, încadrate cu 2 ofiţeri şi 13 subofiţeri.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.