Pompierii timișeni, în acțiune la exercițiul internațional EU MODEX de la Sibiu

Miercuri, 19 Octombrie 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Pompierii timiseni  in actiune la exercitiul international EU MODEX de la Sibiu | imaginea 1 De la sosirea la locul exercițiului, pompierii timișeni din cadrul modulului RO-FRB s-au înregistrat și și-au instalat tabăra de operații.

În cursul nopții, au primit prima misiune de căutare-salvare persoane dintr-o zonă inundată, între două diguri. În colaborare cu modulul austriac, salvatorii au reușit să evacueze 20 de persoane, dintre care 3 victime decedate și alte 3 persoane care au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la spital.

Totodată, în cursul dimineții, pompierii au primit cea de-a doua misiune de căutare-salvare a mai multor persoane surprinse pe o insulă, într-o zonă inundată, accesul fiind foarte dificil și îngreunat de vegetația densă. Lucrând în două schimburi de câte 8 ore, echipajele au reușit să evacueze 72 de persoane, dintre care 2 persoane cu handicap locomotor, un câine și 10 oi.

Obosiți, dar bucuroși că au reușit să îndeplinească cu succes cele două misiuni dificile, militarii s-au retras la corturile lor, pregătindu-se totodată pentru următoarea misiune care s-a desfășurat chiar în cursul nopții de vineri, 14 octombrie a.c.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.