Amenințare cu bombă, la Aeroportul Internațional Timișoara

Duminică, 27 Noiembrie 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Amenintare cu bomba  la Aeroportul International Timisoara | imaginea 1 Pregătirea continuă a personalului operativ pentru cele mai ample și dificile situații de urgență este esențială în gestionarea misiunilor ce pot surveni.

Miercuri, 23 noiembrie a.c., Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” a organizat un exercițiu de urgență pentru ipoteza unei intervenții complexe generate de producerea unui act de intervenție ilicită. Acțiunea face parte din Planul de Management al Crizei, document în care sunt stabilite diferite situații care au impact asupra securității și siguranței zborurilor și a pasagerilor.

Scenariul a pornit de la premisa în care, după aterizarea unei aeronave, echipajului i se solicită să schimbe traseul de rulare și să oprească la locul izolat de parcare, în contextul în care la nivelul aeroportului a fost primită telefonic o amenințare cu bombă, îndreptată împotriva aeronavei respective.

Scenariul complex nu a pus în dificultate echipajele de salvatori care au acționat prompt și cu profesionalism, gestionând situațiile create în sistem integrat cu celelalte forțe implicate în exercițiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.