Incendiu izbucnit la Spitalul Județean Arad

Luni, 28 Noiembrie 2022Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Incendiu izbucnit la Spitalul Judetean Arad | imaginea 1 Vineri, 25 noiembrie a.c., Detaşamentul de Pompieri Arad a desfăşurat un exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu izbucnit la Spitalul Județean Arad.

Scenariul exerciţiului a cuprins acţiuni de stingere a incendiului produs în interiorul secției de radiologie a spitalului, de căutare-salvare a unei persoane surprinse de incendiu şi acordarea primului ajutor medical calificat.

Scopul exercițiului a fost asigurarea reacției unitare a personalului unității medicale în cazul producerii unui astfel de eveniment, dar și antrenarea forțelor în vederea perfecționării modului de intervenție.

În acest exerciţiu au fost angrenate o autospecială pentru stingere cu apă şi spumă, o autospecială cu modul pentru descarcerare, o autospecială CBRN (folosită în cazul producerii unor situații de urgență de tip chimic, bacteriologic, radiologic și nuclear) și o ambulanţă SMURD, încadrate cu un ofiţer, 10 subofiţeri și 3 soldați gradați profesioniști.

În eventualitate creării unui disconfort, pompierii asigură cetățenii că aceste exerciții sunt necesare pentru antrenarea forțelor, dar totodată, sunt benefice pentru întreaga comunitate, întrucât pot contribui la salvarea de vieți.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.