Incendiu la Liceul de Arte „George Georgescu” din Tulcea

Luni, 28 Noiembrie 2022Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Incendiu la Liceul de Arte  George Georgescu  din Tulcea | imaginea 1 În luna octombrie, pompierii tulceni au sprijinit Liceul de Arte „George Georgescu” de pe strada Babadag să execute un exercițiu de simulare a unui incendiu, în care liceeni și cadrele didactice au avut prilejul de a rememora câteva reguli importante de cum trebuie să se comporte și cum trebuie să evacueze sălile de curs și clădirea.

Vineri, 25 noiembrie a.c., a venit rândul prichindeilor și a elevilor care învață la același liceu de pe strada Gavrilov Corneliu. Prin soneria școlii, elevii au fost anunțați că a izbucnit un incendiu și că trebuie să evacueze clădirea de urgență.

Încolonați în șir indian, aceștia au ieșit în siguranță fără a intra în panică, au ascultat sfaturile profesorilor de la clasă și s-au adunat în curte, în locurile special destinate de adunare.

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, împreună cu un inspector din cadrul Inspecției și Prevenire, au urmărit îndeaproape modul de evacuare, adunare și verificare a claselor de către personalul responsabil în situații de urgență.

Bineînțeles, au făcut și câteva recomandări și le-au cadrelor didactice și personalului școlii cât de important este să fim cu toții pregătiți pentru astfel de situații. Pompierii nu puteau să se retragă din dispozitiv până nu au făcut o extragere de urgență și, bineînțeles până nu au stins un foc din curtea școlii.

❗️Așadar, nu uitați! ❗️Dacă în clădirea în care vă aflați izbucnește un incendiu,❗️NU VĂ PANICAȚI, EVACUAȚI ÎNCĂPEREA/CLĂDIREA PE CEA MAI SCURTĂ CALE DE EVACUARE! Dacă sunteți într-o încăpere plină cu fum, APROPIAȚI-VĂ CÂT MAI APROAPE DE PODEA ȘI ÎNDREPTAȚI-VĂ CĂTRE CALEA DE EVACUARE! ❗️

Sunați la ❗️112 ❗️imediat ce observați incendiul! Fiecare minut contează pentru salvarea de vieți omenești și pentru a limita pagubele!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.