Incendiu la liceul din Vânju Mare

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2022Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendiu la liceul din Vanju Mare | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a desfășurat, luni, 31 octombrie a.c., un exercițiu cu forţe şi mijloace în teren, privind intervenţia în cazul producerii unui incendiu la Liceul Teoretic Dr. Victor Gomoiu din localitatea Vânju Mare.

Conform scenariului exercițiului, în urma unui scurtcircuit produs într-o sală de clasă de la etajul I al liceului, a izbucnit un incendiu, care se manifesta cu flacără deschisă, cu degajare puternică de fum, gaze toxice şi temperaturi ridicate.

După producerea evenimentului negativ, personalul de pe locul de muncă a evacuat elevii și s-a autoevacuat, dar două persoane au rămas blocate în încăperea inundată de fum şi gaze toxice.

În urma apelului 112, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD pentru salvarea şi evacuarea persoanelor surprinse în interiorul clădirii, pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar și pentru acordarea primul ajutor medical persoanelor găsite la locul evenimentului.

Scopul acestui exerciţiu a fost stabilirea și însușirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi a măsurilor ce se impun pentru salvarea persoanelor şi lichidarea incendiului.

În vederea îmbunătăţirii capacităţii de răspuns şi a reducerii timpilor operativi de intervenţie, pompierii din cadrul subunităţilor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi desfăşoară periodic instruiri și exerciții de antrenament pe linia situaţiilor de urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.