Incendiu și avarie la stația de pompare a amoniacului

Miercuri, 23 Noiembrie 2022Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Incendiu si avarie la statia de pompare a amoniacului | imaginea 1 Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, au desfășurat în cursul zilei de vineri, 18 noiembrie a.c., un exercițiu cu forțe și mijloace de recunoaștere și intervenție pe platforma industrială a unei societăți cu risc chimic.

Scenariul care a stat la baza acestui exercițiu a constat în simularea unui incendiu cu degajări mari de fum la un post trafo și o avarie la stația de pompare a amoniacului. În urma presupusului accident, au rezultat 4 victime.

În acest exercițiu au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere, o autospecială de salvare de la înălțime, un echipaj CBRN și un echipaj SMURD. De asemenea, la fața locului au fost prezente și un echipaj SAJ, un echipaj al IPJ Tulcea și un echipaj al Jandarmeriei.

Astfel de antrenamente se desfășoară periodic și au ca scop verificarea și perfecționarea capacității de acțiune în cazul producerii unei situații de urgență, modalitatea de evacuare, salvare și protejare a persoanelor surprinse în medii ostile, precum și modul de alertare a forțelor și cooperare a instituțiilor cu responsabilități în cazul unor astfel de accidente.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.